BISSERUPS LOKALHISTORIE

BISSERUP SANGEN

BISSERUP VALSEN

Maleren Ib Orla Jensen boede en årrække i Bisserup på Holsteinborgvej. På denne hjemmeside kan du se hans arbejder. www.iborla.dk

 

HEFTET "TRÆK AF BISSRUPS HISTORIE"

HEFTET "BISSERUP SKOLE"

TEGNINGER AF HANS PALUDAN RASMUSSEN

RUNDT I DEN GAMLE SKÆLSKØR KOMMUNE
   


GÅRDE I BISSERUP
Klik på et billede og læs om gården - Tekst: Annette Andersen
TOFTEGÅRD, BISSERUP BYVEJ 25 BYGÅRD, BISSERUP BYVEJ 43 VRÆNGEGÅRD, VRÆNGEGÅRSVEJ 20
BARNEGÅRD, SKOVRIDERGÅRDSVEJ 106 EDELEVGÅRD, SKAFTERUPVEJ 110 BAKKEGÅRD, SKAFTERUPVEJ 131
 
TANGEGÅRD, SKAFTERUPVEJ 141 VÆNGEGÅRD, BISSERUP BYVEJ 40 OG 42  

Billede af et gammelt ægtepar

Billedet lå i en gammel kiste i Galleri Stalden, da Leonardo Petersen og hans kone overtog ejendommen. De vidste ikke, hvem personerne var og gav billedet videre til Johs. Fjordside, som imidlertid heller ikke kunne identificere personerne. Nu er mysteriet pludselig blevet opklaret.

I juni kom Christian Fischer fra Fyn igen til Bisserup for at studere sin slægts historie, og han havde et avisudklip fra d. 16. december 1900 med vores billede. Af udklippet fremgår det, at parret på billedet er karetmager Albrekt Dansker Ingemann Fischer og hans kone Ane Margrethe f. Brodthagen. De er kommet i avisen i anledning af deres diamantbryllup d. 27. november samme år.

Albrekt Fischer var udlært karetmager og arbejdede som karetmager på Holsteinborg, hvor han boede med sin familie i Alléhuset på Holsteinborgvej (over for indgangen til slotsparken). Han var søn af Andreas Albrecht Fischer, der havde været gartner på Holsteinborg og Fyrendal og fra 1833 til 1842 gæstgiver i Bisserup.

 

Ane Margrethe Brodthagen var datter af Lars Chr. Brodthagen, der efter at være uddannet til gymnastiklærer på Nachtegaels gymnastik Institut i København på grev F. A. Holsteins bekostning omkring 1810 blev ansat som gymnastiklærer og senere også svømmelærer ved grevskabets skoler.

September 08
Bisserup slægts- og lokalhistoriske arbejdsgruppe

Annette Andersen

 

Portræt af en gammel snedker.

Den gamle snedker er Hans Frederik Adolf Hansen, født 1841. Han var søn af dyrlæge Jørgen Hansen, der boede Bisserup Byvej 37. Hans søster var pogeskolelærerinde Bodil Marie Hansen (1855 - 1933). De var begge ugifte og boede begge i pogeskolen, Bisserup Havnevej 9. Mens børnene sad rundt om spisebordet i stuen for at lære alfabetet, sad han i stuekrogen og røg pibe, sådan som det ses på maleriet.

Portrættet er malet af Torben Alving Jensen (1893 - 1922). Han var søn af birkedommerfuldmægtig Alfred Jensen, Rude, og hans kone Astrid Ragnhild Jensen. Alfred Jensen døde i 1911, og hans enke fik 1915 bygget sommerhus i Bisserup for at have et tilholdssted på egnen, som hun flyttede fra ved sin mands død. Huset i Bisserup er stadig i familiens eje.

Maleren ses på fotografiet, den siddende mand med pibe, sammen med nogle af sine søskende og gæster ved Kristiansholm.

Familien har foræret portrættet af den gamle snedker til Bisserup for en del år siden.

Annette Andersen